Taal :

 

Kleurentherapie

chromo-01.gif

De laatste jaren is er een toegenomen interesse voor alternatieve geneeskunde en natuurlijke therapieën, waaronder kleurentherapie. Bij deze laatste wordt gebruik gemaakt van de eigenschappen van gekleurd licht.

Het gaat er hier om u de principes van kleurentherapie te leren kennen, en niet erom zich te onttrekken aan het advies van een specialist. Informeer uzelf bij uw behandelende arts als dit onderwerp uw interesse heeft en u een therapie wilt volgen. Hij kan u de meest betrouwbare adressen geven.

 

We hebben allemaal al wel gemerkt dat licht en zon zowel onze geestesgesteldheid en energie beïnvloeden, als ons lichamelijk welbevinden. Zodra het mooi weer wordt voelt u zich fitter en ongemakken worden minder ... Wie heeft er nog nooit geleden onder aanvallen van wintermoeheid?

Al sinds de oudheid decoreerden Grieken en Egyptenaren bepaalde tempels en paleizen met gekleurde pigmenten vanwege hun rustgevende en stimulerende eigenschappen. Later verenigden de Romeinen in hun termen de heilzame werking van water en kleuren, in het bijzonder oker en kobaltblauw. En ook andere beschavingen: Indiërs, Tibetanen, Chinezen en Amerikaanse indianen gaven behandelingen met behulp van de door kleuren uitgestraalde energie.

Het was pas veel later, dankzij de vooruitgang van wetenschap en natuurkunde, dat onderzoekers ontdekten dat licht en kleuren uit een en dezelfde bron voortkwamen: golven.

Licht, wat energie is, wordt opgedeeld in verschillende kleuren, verschillende soorten energie dus, met verschillende invloeden op het organisme.

chromo-02-nl.jpg
Deze kleuren hebben een positieve of negatieve uitwerking op het lichaam. Kleurentherapie verspreidt en compenseert dankzij de werking van kleuren en lichtsterkte in ons lichaam de energie die het tekort komt.

Kleuren

Onderstaand een tabel die de belangrijkste effecten van de meest voorkomende kleuren samenvat: :

GROEN Kalmerende kleur die te gebruiken is in geval van slapeloosheid, rugpijn. Geeft rust en versterkt het gezichtsvermogen, bloeddrukverlagend.
TURQUOISE Werkt huidherstellend. Een kalmerende en rustgevende kleur.
BLAUW Antiseptisch en met samentrekkende invloeden in geval van infecties. Verfrissend. Blauw helpt in geval van astma, overgewicht, cellulitis.
INDIGO Deze kleur heeft een anesthetische werking. Helpt in geval van angina en draagt bij aan verlichting van hoofdpijn.
VIOLET Heeft een positieve uitwerking op ischias en spierkrampen. Verlicht ook benauwdheid.
MAGENTA De werking van het hart bevorderende kleur, urineafdrijvend. Verlicht ook emotionele stoornissen.
ROOD Stimuleert lever, nieren en bloedcirculatie. Een algemene stimulans die van pas komt in geval van verkoudheid, griep, blessures.
ORANJE Deze kleur tegen vermoeidheid en stress stimuleert het ademhalingssysteem en helpt bij het vasthouden van calcium ...
GEEL Voorziet het spijsverteringssysteem van energie, bijvoorbeeld in geval van constipatie, en versterkt spierspanning en intellect.
 

Verschillende manieren van dagelijkse toepassing van kleurentherapie

Een persoonlijke dagelijkse benadering thuis is eenvoudig mogelijk (decoratie en verlichting van uw interieur, aankleding, enz.). U kunt bij u thuis, in uw eigen omgeving, gebruik maken van de kleuren waar u behoefte aan heeft.

  • Dragen van kleding in de juiste kleur.
  • Afzonderlijke kleurentherapielampen (efficiënt en zonder risico).
  • Zichtbaar maken van helende kleuren, muren, meubilair, gordijnen, enz.
  • Er zijn voortaan ook douchecabines en ligbaden "in kleur".

Verdergaande methodes kunt u toepassen op advies van een therapeut.

Voor welke oplossing u ook kiest, u moet allereerst leren onderkennen welke kleur of kleuren u nodig heeft voor het in balans brengen van uw lichaam en geest.

Voor een persoonlijke kleurbenadering zult u moeten vaststellen welke kleuren momenteel bij u in de smaak vallen, die een gevoel van welbehagen bij u teweegbrengen. Wat zijn de kleuren die u doen opleven? Of die u daarentegen juist benauwen, die stress opwekken? Aarzel niet om hulp te vragen.

Ook Feng Shui vestigt onze aandacht op de kleuren in onze omgeving, die van onze kleren, stoffering, sieraden, enz.

Feng shui : een levenskunst

Kleurentherapie of de kunst goed om te gaan met kleur.

Doelstelling van kleurentherapie is niet te genezen, maar het verbeteren van uw algemene gesteldheid. Kleur oefent invloed uit op verschillende manieren, en vooral door het dragen van kleurige kleren.
chromo-03-nl.gif

En als u kleur aandurft? ?

Maak uw keuze aan de hand van de kleurentabel of het aangename gevoel dat een bepaalde kleur bij u oproept.

Afgelopen met de vooroordelen over geel, roze en mauve. Durf met kleur!

Een studie in opdracht van een belangrijke distributeur van damesconfectiekleding toont aan dat «78% van de momenteel in Europa gedragen kleding bestaat uit koude kleuren (zwart en zwartnuances inbegrepen). Over de laatste twee jaar kon echter een groei van 65% in warme kleuren worden waargenomen (inclusief wit)».

Een eenvoudige methode om uit te vinden welke kleuren bij u passen

 

Houd het kledingstuk onder uw kin terwijl u uzelf in de spiegel bekijkt. Als u uzelf er jonger uit vindt zien, met zachtere trekken, betekent dat dat die kleur bij u past! Uw keuze is dus de goede. In het tegengestelde geval weet u wat u te doen staat ... De keuze is voortaan aan u. Laat u niet beïnvloeden door de beschuldigende blik van Homo Rigoris. De crisis is gebaat bij kleur!

Ons advies

Let op de opmerkingen die tegen u worden gemaakt, en luister naar de reacties om u heen. U zult voor een verrassing komen te staan! Als u wordt gezegd "U ziet er vandaag prima uit", dan draagt de kleur van uw nieuwe kleren ongetwijfeld bij aan die indruk!


Ik wil mijn interieur opnieuw schilderen! !

Heeft u al enkele jaren uw interieur niet meer geschilderd? Het is misschien wel tijd de kleur van bepaalde muren te vernieuwen ... Niet dat ze niet meer in de mode zijn, maar omdat uw innerlijke balans is veranderd. En een verandering, wat opfrissing, is ook goed voor het moreel.

Neem bijvoorbeeld een keuken waar rood de toonaangevende kleur is, alom aanwezig. Komt het bij u op er de tijd te nemen om zonder stress op uw gemak van uw ontbijt te genieten? Het is een kleur die u ook terugvindt in fastfoodrestaurants ... wat het voordeel heeft dat u snel weer vertrekt.

Niets is er zo goed als kalmte en een zenomgeving op deze plaats om uw rust te hervinden, uw batterijen op te laden voor een werkdag. Een beetje rood kunt u misschien wel gebruiken in een ander vertrek in de woning dat u wat "pittiger" wilt hebben..

In elk geval is er niets zo belangrijk als het advies van een kleurkunstenaar, van uw Brico Plan-it raadgever.

Verf / De Kleurencombinatie des couleurs

Ons advies

Dankzij verfmengmachines is er niets meer onmogelijk voor uw muren. Durf het aan!


Mijn badkamer, mijn grootste genot

Sinds kort neemt kleurentherapie ook, en op natuurlijke wijze, een plaats in in de badkamer. Douchecabines, ligbaden en mengkranen "in kleur" die, naast hun normale weldadige uitwerking, van nu af aan ook welzijn in kleur uitstralen.

Dankzij ledverlichting gaat u op energiebesparing (een led staat voor 1 watt) en kleurenspreiding.

chromo-04.jpg

Zie ook :
Energie besparen met spaarlampen
Makkelijke en toegankelijke oplossingen voor waterverbruik zonder verspilling

Let echter goed op en neem een aantal voorzorgen vóór aankoop van deze apparatuur. Douchecabines en ligbaden moeten goedgekeurd zijn, en het uitgestraalde licht moet voldoende en regelbaar zijn.

Geef voor een spot met wisselende kleuren liefst de voorkeur aan ledmodellen met kleurselectie. De prijs voor een ligbad "in kleur" varieert afhankelijk van het model van € 3.000,= tot € 8.000,=. Voor wat ledkranen betreft, dat is een luxe waar een prijskaartje aan hangt. Heeft u echter gevoel voor esthetiek en detail dan is dit een sensationeel artikel.

Zie ook :
Inrichting van de Badkamer / badkuipen
Hydrotherapie
De veiligheidsnormen voor elektriciteit in een badkamer

Ons advies

Uw kleurentherapiebehandeling kan gemakkelijk bij u thuis plaatsvinden, met raadgevingen en een minimum aan apparatuur. Neem de tijd om de beste prijs/kwaliteitsverhouding uit te kiezen en vergeet daarbij niet u te garanderen van de betrouwbaarheid van het kleurentherapie gebeuren.


Mijn lampen

Een laatste punt: voor een niet te dure behandeling is het voldoende eenvoudigweg een paar lichtpunten aan te passen. De spots en ledplaten zorgen voor heerlijke sferen waarin u tot rust kunt komen. Veronachtzaam uw verlichting niet. Uw ontspanning is er vaak van afhankelijk.

Ons advies

Het is nergens voor nodig te investeren in vervanging van al uw verlichting. Een opstelling van ledblokken (of platen), of een paar spots, is als die oordeelkundig geplaatst zijn al voldoende.

De soorten verlichting
Verlichtingsadviezen
Een geslaagde verlichting van uw woning

 


Een kleurentherapeut?

Wilt u beroep doen op een kleurentherapeut? Hij kan u met professionele apparatuur van dienst zijn. Maar wat voor behandelingen kunt u verwachten?
  • Lichtbehandelingen Na uw behoeften afgebakend en gedefinieerd te hebben, kunt u genieten van behandelingen in een verlichte omgeving.
  • Verlicht water Er kan u ook als aanvullende behandeling worden voorgesteld met licht bestraald water te drinken.
  • In balans brengen van uw chakra's met behulp van kleur.
  • In balans brengen of versterken van uw aura/magnetisme.

 

Kortingen & aanbiedingen

Log in op uw domein voor in de winkel geldige kortingsbonnen

Mijn AANBIEDINGEN domein   
Klantenkaarten

Wilt u bevoorrecht Klant worden?

Zie de voorwaarden  
voor verkrijging

Cadeau pas 
Klik hier voor meer informatie   
Terugbetaling van het prijsverschil Gratis prijsofferte Financering Thuislevering Zagerij Cadeau Niet tevreden geld terug Op bestelling