Sluiten

Design

Design

Leg de nadruk op geometrische lijnen, op witte, zwarte of matte kleuren, op harde materialen en inox

Innovatief - Puur & Sober - Grafisch - Industrieel

De heersende trend in design is het effen gebruik van sterke kleuren op gladde en gestructureerde materialen. In het neutrale kleurenpalet zitten vooral sobere en zelfs kleurloze tinten. Bijvoorbeeld beige doet zijn intrede in deze stijl.

Wijnrood, blauw en donkergroen staan centraal. Het palet wordt echter zachter gemaakt dankzij drie tinten pastel. Zo krijg je een verrassend kleurenspektakel.

Metallic kleuraccenten in goud, zilver en koper blijven onmisbare kenmerken in een design interieur en kan je uitwerken in kleine accenten of in grotere decoratie-elementen.

Marmer, harde natuursteen, gekleurd glas (rookglas) duiken opnieuw op en zijn heel interessant om kleurnuances en verschillende oppervlakken te mixen en matchen in je woning.  Pure, sobere en formele lijnen zijn blijvers dit seizoen, in combinatie met achthoeken, cilinders en andere perfect meetkundige vormen zoals de honingraat. Hoewel extreem mat de trend is, blijven glanzende materialen nog altijd een must in design. Vooral met koper en andere metaalsoorten kan je op beide trends inspelen. De mix van zowel mat en glanzend in eenzelfde element geeft karakter aan een design interieur. Het zomerassortiment is fris en mat en een tikkeltje neon. Paars wordt weer hot in het winterseizoen, deze keer samen met denim blauw en lichtroze om de diepe kleuren te verzachten. Zwart en wit blijven onmisbaar en vormen een prachtig kleurenspel met zachtroze tinten.